Nakshatra - Vedha Nakshatra
Aswini - Kettai
Bharani - Anusham
Karthikai - Visakam
Rohini - Swathi
Thiruvathirai - Thiruvonam
Punarpoosam - Uthiradam
Poosam - Pooradam
Aayilyam - Moolam
Maham - Revathi
Pooram - Uthiratathi
Uthiram - Pooratathi
Hastham - Satayam
If boy and girls Nakshatra becomes vedha to each other it won’t match.
வேதைப் பொருத்தம்
அசுவினி - கேட்டை
பரணி - அனுஷம்
கார்த்திகை - விசாகம்
ரோகிணி - சுவாதி
திருவாதிரை - திருவோணம்
புனர் பூசம் - உத்ராடம்
பூசம் - பூராடம்
ஆயில்யம் - மூலம்
மகம் - ரேவதி
பூரம் - உத்ரட்டாதி
உத்திரம் - உத்ரட்டாதி
அஸ்தம் - சதயம்
வேதைப் பொருத்தம்
அசுவினி - கேட்டை
பரணி - அனுஷம்
கார்த்திகை - விசாகம்
ரோகிணி - சுவாதி
திருவாதிரை - திருவோணம்
புனர் பூசம் - உத்ராடம்
பூசம் - பூராடம்
ஆயில்யம் - மூலம்
மகம் - ரேவதி
பூரம் - உத்ரட்டாதி
உத்திரம் - உத்ரட்டாதி
அஸ்தம் - சதயம்
Vedha means affliction. This koota agreement wards of all evils and pitfalls in married life. A happy and prosperous married life is assured as a result.
Certain stars are mutually anti or opposite to each other. The star of boy and girl should not be mutually anti to each other. They are as follows :
Aswini | Anti to | Jyehsta |
Bharani | Anuradha | |
Kritika | Visakha | |
Rohini | Swati | |
Ardra | Sravana | |
Punarvasu | Uttarashadha | |
Pushya | Poorvashadha | |
Aslesha | Moola | |
Magha | Revati | |
Poorvaphalguni | Uttarabhadrapada | |
Hasta | Satabisha | |
Uttaraphalguni | Poorvabhadrapada |
No comments:
Post a Comment